Les associacions, espai per al vincle entre les persones

Bon dia,

En primer lloc, donar-vos les gràcies per haver-nos convidat a participar de la vostra festa.

En segon lloc, felicitar-vos l’excel·lent temporada que heu tingut, en tots els sentits, per la qualitat dels espectacles de què ens heu fet gaudir i pel nombre d’espectadors que heu acumulat, tant els Pastorets dels grans com els infantils.

Agraeixo també les paraules que ha tingut l’Antonino Mestres, sobre la reflexió que vaig fer-vos l’any passat en aquest mateix dinar, sobre el cooperativisme.

Ser el darrer a parlar té els seus avantatges, un és que com que s’ha dit ja tot, només cal afegir els agraïments i ja està.

Però, m’agradaria sumar una reflexió a les que ha fet de manera brillant han fet els qui m’han precedit.

Voldria posar l’accent en el fet associatiu perquè no sé si en som del tot conscients.

A més, la reflexió em sembla oportuna perquè el dinar d’avui ha coincidit amb el cap de setmana en què hem celebrat la II Nit de l’Esport i la Cultura de Calaf i l’Alta Segarra per premiar i reconèixer la tasca que durant l’any han fet les més de quaranta associacions que tenim a Calaf

Em sembla rellevant el context en què ens trobem per posar en valor la feina que feu als Pastorets i al Casal i al con junt de les associacions de Calaf.

Avui som en un moment en què tots estem més pendents de publicar a les xarxes socials què fem, on som, què pensem, amb qui estem… ho expliquem tot de nosaltres i, per contra, no dediquem totes aquestes energies a escoltar els altres.

A través de les xarxes socials estem permanentment connectats, però això no es tradueix amb un ventall de relacions més extens ni, probablement pitjor, en relacions de qualitat major.

No en faig una crítica, no sé si és bo o no, encara que personalment no m’agradi, només constato una realitat social creixent.

Ara: el que també observo és que associacions com el Casal de Calaf i activitats com els Pastorets, amb tot el que comporta de mesos d’assajos i col·laboracions i cooperacions entre totes les persones que els feu, sou un vehicle per trencar o per pal·liar aquests efectes de la societat que van creant les xarxes socials, perquè les associacions us convertiu en un espai idoni per a la creació de vincles entre les persones.

Per tant, és clar que feu una funció importantíssima coma escola per a vessants diversos, sou escola d’actors, de directors, de tècnics de so  o de llum, com ha explicat fa un moment el Jordi Rotés… però, no oblideu mai quina és la funció més decisiva que jugueu, que és aquesta de ser espai per a les relacions entre les persones.

Moltes gràcies.

[Paraules pronunciades durant el dinar de Pastorets de l’11 de febrer de 2018]

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s