El Ple de l’Ajuntament de Calaf condemna la violència de l’1-O

Moció de rebuig a la violència policial durant la celebració del referèndum d’autodeterminació de Catalunya de l’1 d’octubre de 2017

El diumenge 1 d’octubre de 2017 passarà a la història de Catalunya per la vergonya d’un Estat espanyol repressor que va exercir una dura violència davant d’uns ciutadans absolutament indefensos que tan sols pretenien exercir el seu dret a votar. Però, sobretot, restarà en els nostres cors i en la nostra memòria per l’actitud cívica, serena, coratjosa, pacífica i persistent d’uns ciutadans que van sortir a votar i exercir la democràcia malgrat les amenaces i l’estat de setge i por.

Per aquest motiu, el Ple de l’Ajuntament de Calaf

ACORDA:

PRIMER.- Condemnar de forma enèrgica, alta i clara tota la violència injustificada generada per l’Estat espanyol, emparat pel seu govern, contra veïns i veïnes dels nostres pobles, viles i ciutats que l’únic que volien és decidir i exercir la democràcia. Unes agressions dictades pel govern de l’Estat que van provocar prop de 900 ferits, quatre dels quals van haver de ser ingressats en centres hospitalaris.

SEGON.- Mostrar la nostra solidaritat i el nostre recolzament i suport als veïns dels pobles de Sant Martí Sesgueioles i Fonollosa que van patir l’embat i la violència de la Guardia Civil, així com amb la resta de pobles i ciutadans que van ser víctimes de la barbàrie ordenada pel govern espanyol.

TERCER.- Exigir la retirada dels efectius policials del Cuerpo Nacional de Policia i la Guardia Civil enviats de manera expressa per impedir l’exercici democràtic de votar en un referèndum, reprimint amb violència les llibertats i drets fonamentals de la ciutadania. Demanar que el Govern de l’Estat assumeixi totes les responsabilitats pels danys personals i materials conseqüència d’aquesta brutal repressió.

QUART.- Reconèixer l’actitud, valentia i el comportament cívic i pacífic de totes les persones que diumenge van contribuir a que a Calaf, com a la resta de pobles, viles i ciutats de Catalunya, es pogués desenvolupar el referèndum sobre l’autodeterminació de Catalunya convocat pel govern del país malgrat l’estat de terror que va voler imposar l’Estat espanyol i, en especial, a les 1.327 persones que van exercir el seu dret a vot a Calaf, als més de 2,2 milions que el van exercir en el conjunt de Catalunya i als qui se’ls va usurpar el vot ja dipositat dins d’urnes requisades.

CINQUÈ.- Reconèixer la tasca dels agents dels Mossos d’Esquadra que van actuar a Calaf amb professionalitat  i  basant-se en els principis d’oportunitat i proporcionalitat.

SISÈ.- Fer costat al Govern en la seva demanda de mediació i suport a les institucions europees i de la comunitat internacional perquè els catalans tenim dret a decidir el nostre futur.

SETÈ.- Declarar persona no grata al municipi de Calaf al Delegat del Govern de España a Catalunya, Sr. Enric Millo, com a responsable polític i institucional de la repressió i danys físics, materials, morals i psíquics ocasionats a nombrosos pobles de Catalunya durant la celebració del referèndum d’autodeterminació de l’1 d’octubre.

VUITÈ.- Deixar constància que el Ple del municipi de Calaf i els seus càrrecs electes farem costat a les decisions que prenguin les institucions catalanes, el Govern i el Parlament de Catalunya per defensar la democràcia, les llibertats i els drets individuals i col·lectius dels catalans.

NOVÈ.- Traslladar aquesta moció al Govern i el Parlament de Catalunya, als Ajuntaments de Sant Martí Sesgueioles i Fonollosa, a l’Associació de Municipis de Catalunya, a l’Associació de Municipis per a la Independència, a l’Associació de Micropobles de Catalunya i a la Delegació del Govern espanyol a Catalunya.

Calaf, a 9 d’octubre de 2017ñ

 

[Aquesta moció va ser aprovada pel Ple de l’Ajuntament de Calaf, en la seva sessió ordinària del 9 d’octubre de 2017, pel vot unànime dels grups Junts per Calaf – Acord Municipal, Grup d’Independents per Calaf – Veïns amb Veu i Convergència i Unió.]

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s