Orgullosos de la nostra Festa Major

Bona nit, sigueu molt benvinguts a la Festa Major de Calaf.

D’aquí a uns moments obrirem oficialment la Festa Major amb el pregó d’enguany a càrrec d’una persona estimada i entranyable per als veïns de Calaf. Però, la festa ja fa dies que rutlla a bon ritme.

La Festa Major la vam començar de manera no oficial dimecres amb el tancament de la tercera edició de les Sardanes a la fresca: l’ambient que s’hi va viure va ser el preludi dels quatre dies que de ben segur viurem, que han de ser de festa, de germanor, d’esperit de vila i, sobretot, de civisme. N’estem segurs que serà així.

Vull felicitar públicament els Sardanistes de Calaf per la tercera edició de les Sardanes a la fresca i, especialment, per l’encert d’haver convidat la Cobla Contemporània. Ens van oferir una vetllada rodona, per l’entusiasme i la participació que hi va haver, va ser un tancament magnífic de les Sardanes a la fresca i una obertura fantàstica de la nostra Festa Major. Moltes gràcies!

També vull fer esment a les exposicions dels artistes locals Ramon Puigpelat i les germanes Prat, inaugurades dijous a la Capella del Centre Cívic i a la plaça dels Arbres, i Lluís Selvas i Xavier Calvet, inaugurades aquesta tarda a la Sala Felip i al carrer de Sant Jaume, respectivament.

Us animo a anar-les a veure. Per moltes raons. La primera i més fonamental és perquè es tracta d’obres d’una qualitat excel·lent i reconeguda. Hem d’estar orgullosos de l’obra dels nostres veïns. No pas perquè siguin els nostres, sinó per la qualitat dels seus treballs.

La qualitat dels pobles també es defineix a partir del tracte que dispensen al seu patrimoni artístic.

I la millor manera de reconèixer i respectar l’obra artística és anant-la a veure.

I, finalment, he de fer menció de la segona edició de l’Agro Alta Segarra que aquest matí ha inaugurat la consellera d’Agricultura, Meritxell Serret. Vull agrair a les empreses locals la seva aposta i la seva implicació. Aquesta fira, que va néixer l’any passat, té dues raons de ser: reivindicar la capitalitat i el caràcter agrícola de Calaf i l’Alta Segarra i servir a les empreses locals perquè es puguin donar a conèixer.

Fa setmanes i mesos que treballem en aquesta Festa Major, tant des de l’Ajuntament com des de les associacions. Només cal fer una ullada al programa per comprendre que al darrera hi ha una organització complexa, en què hi ha implicada moltes persones que hi esmercen hores i esforços i que posen el seu talent i la seva generositat al servei de tots vostès, amb el propòsit de confeccionar una programa que agradi tothom i vagi bé a tothom, i perquè tot giri rodó i tot vagi a l’hora i que vostès se’n sentin orgullosos. No és fàcil.

Des del govern municipal, volem agrair públicament als treballadors de l’Ajuntament i a les persones que treballen a través de les associacions la seva implicació i la seva dedicació perquè tothom pugui gaudir de la nostra festa més gran.

En aquest sentit, vull fer una menció especial i directa a les dones de l’ARCA i a tothom qui les ha ajudades, els Escoltes i els nois de la Casa d’Oficis, i a la Unió Esportiva de Calaf i l’Escola de Futbol Sala per haver preparat els prop de 2.000 entrepans que s’han repartit fa una estona.

Pel que fa el programa de la Festa Major, dir-vos que s’assembla força al de l’any passat, amb els canvis que hem considerat oportuns i que són lògics perquè serveixen per a renovar-nos. Això vol dir que mantenim els actes més consolidats i que més acceptació van tenir, i que renovem els qui ens han semblat més esgotats.

El que sí que hi ha, en general, és l’aposta per als espectacles de qualitat i la participació de les associacions de la vila en què venim insistint des de fa dos anys.

L’objectiu és ser una Festa Major de referència per al territori de la nostra influència i abast i donar sortida a les infraestructures i al talent de què disposem, que és molt i molt variat, tant pel que fa les infraestructures com pel que fa les persones.

I l’altre objectiu és gaudir d’una Festa Major el més participativa possible, per això mirem d’elaborar un programa en què tothom s’hi senti representat i en què tothom hi trobi el seu espai de festa i gaudi.

Dit això, em toca presentar-vos el pregoner de la Festa Major 2017.

Ja sabeu que el nostre govern s’ha volgut allunyar des de la primera edició dels pregoners mediàtics. Perquè no hi creiem i perquè creiem que el pregó de la vila és un privilegi i un honor que s’ha de reservar per a les persones que han dedicat la seva vida a treballar per Calaf i els calafins o bé que durant el darrer any transcorregut han destacat per algun fet notori i que serveix per enaltir-nos.

En el cas del pregoner d’enguany, es tracta d’una persona amb una trajectòria llarga i polifacètica, dedicada en cos i ànima a la formació dels calafins, una persona que com he dit a l’inici és estimada i és entranyable, una d’aquelles persones que sempre hi són quan fan falta i les crides.

Molt bona Festa Major a tothom!!!

Us deixo amb Don Miquel.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s