L’aposta per l’Agro Alta Segarra

Bon dia, benvinguts a Calaf, la capital de l’Alta Segarra, benvinguts a la segona edició de l’Agro Alta Segarra i moltes gràcies per la seva presència.

Com que fa dos anys que som al govern, m’estic fent un tip de repetir que dues edicions, com és el cas d’aquesta Agro Alta Segarra, no permeten parlar d’un esdeveniment consolidat.

Però sí que assenyala la voluntat inequívoca de fer camí.

I, en el cas de l’Agro Alta Segarra, el camí que pretenem fer és senzill d’explicar i fàcil de comprendre (això, és clar, si s’és honest i s’hi posa un mínim de voluntat).

Aquesta Agro Alta Segarra té un doble sentit i respon a un doble propòsit:

Primer, vol reivindicar i exposar el caràcter agrícola de Calaf i l’Alta Segarra, la comarca (no reconeguda però que existeix) de la qual som capital. Som a pagès, ens en sentim orgullosos i ho proclamem. Perquè, a més a més, creiem que el nostre futur econòmic i social, malgrat que ha de ser divers i que per això no podem desatendre cap sector, passa per mantenir aquest caràcter i aquest tarannà agrari.

I, segon, vol servir a les empreses locals, donar-los un marc perquè puguin explicar-se i es puguin donar a conèixer. L’Agro Alta Segarra es mantindrà i creixerà en la mesura que les empreses i les explotacions de Calaf i l’Alta Segarra vulguin que es mantingui. Des de l’Ajuntament farem tot el que estigui al nostre abast perquè així sigui.

Fixeu-vos que en cap moment parlem de fira agrícola. Perquè aquesta és una altra característica d’aquesta Agro Alta Segarra: nosaltres no pretenem competir amb cap fira agrícola de les moltes que es fan a Catalunya, ni tampoc pretenem fer-nos un lloc en el calendari de fires.

El propòsit és el que us he dit, les dues raons que us he exposat. No n’hi ha cap altra.

Una altra cosa és que hàgim volgut renovar, adequar, modernitzar o innovar el que ja fèiem des de fa molts anys durant la Festa Major de Calaf i que hàgim convertit aquella exposició estàtica de maquinària agrícola que es feia el dissabte de mercat en una mostra dinàmica perquè ens va semblar, va semblar a les empreses locals, de fet, que tenia molt més sentit i els havia de ser més útil.

L’Agro Alta Segarra ni va néixer ni va contra ningú, al contrari, va a favor de tothom, a favor de tot el sector agrícola; l’únic requisit, és clar, és voler-hi participar. A partir d’aquí, tothom hi és convidat i tothom hi és benvingut.

Vull agrair les empreses i les persones que s’hi han implicat i que han participat en la seva organització i celebració, i que han esmerçat recursos personals i materials, que han posat el seu talent i la seva generositat al servei del sector.

Al Departament d’Agricultura també li volem agrair que hagi cregut en aquesta Agro Alta Segarra des de la primera edició i que, enguany, s’ha fet palès amb la inauguració aquest matí a càrrec de la consellera Meritxell Serret, i amb la celebració de les Jornades sobre conreus extensius d’hivern.

I a tots els vostès els agraeixo haver-hi contribuït decisivament amb la seva assistència.

Moltes gràcies!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s