Reconeixement al Bike Calaf

Bona tarda, sigueu benvinguts a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Calaf, a l’acte institucional de reconeixement al Bike Calaf en motiu de la seva participació i organització de la Powerade 2017 entre Sant Sebastià i Calaf.

En general, aquests actes de reconeixement institucional es fan quan algun representant local, sigui un esportista individual o un equip, aconsegueix un triomf que enorgulleix la vila.

Atès que el vessant més visible de l’esport és el competitiu, és lògic que així sigui. Però, només fins a cert punt.

Perquè creiem que l’essència de l’esport no és la competició i que el concepte de triomf o d’èxit té múltiples arestes, no només la de la victòria.

Per això us vam convocar l’any passat, per això vam celebrar la Primera Nit de l’Esport i la Cultura i per això us hem tornat a convocar avui: perquè us volem reconèixer públicament les gestes que heu completat les darreres setmanes.

És clar que les proeses que han fet el Jordi Estany o les quatre integrants de l’equip femení (Concepció Alemany, Imma Estany, Núria Estrada i Gemma Vilés), segons classificats en una de les proves de resistència amb bicicleta de muntanya més dures que es fan a casa nostra, tenen llum pròpia i ens han causat una admiració extraordinària.

Però és que aquestes darreres setmanes ens heu fet emocionar un munt de vegades: hi ha imatges i gestos que j retindrem per sempre més: penso en la dedicatòria a la Roser Vives, per exemple. I si això ho podem dir els qui tan sols les hem viscudes com a espectadors, imaginem què no fareu els qui les heu protagonitzades.

Abans he dit que l’essència de l’esport no és la competició. Ja entenc que és una afirmació que donaria per a una discussió llarga i profunda. Fins i tot, em penso podria ser objecte d’una tesi sobre ètica esportiva.

Ho penso sincerament. Entenc que l’essència de l’esport és la millora personal i col·lectiva i que aquesta millora, aquest aprenentatge continu, només és possible des de l’esforç diari i des de la cooperació.

En aquest sentit, el Bike Calaf sou un exemple i un model a seguir.

En l’acte d’avui, us reconeixem la participació i l’organització de la Powerade Sant Sebastià – Barcelona.

Per cert, tothom qui creia que Calaf, gràcies a vosaltres, havia estat designada la millor estació d’hidratació en les dues edicions anteriors perquè era la primera i ho tenia més fàcil que cap de les altres, perquè els corredors arribaven més agrupats, en aquesta que éreu l’última ho heu tornat a demostrar i us n’heu fet mereixedors. Hem d’esperar els resultats de l’enquesta que l’organització ha fet entre els corredors, però l’ambient que vau aconseguir crear a la plaça dels Arbres durant més de dotze hores, la implicació que vau obtenir de part dels calafins, va ser sensacional.

Deia que avui us reconeixem la participació i l’organització de la Powerade Sant Sebastià – Barcelona, però també voldríem que us el preguéssiu com un reconeixement i un agraïment per l’organització de la primera Brevet Calaf – Soual o per la recollida i portada de la Flama del Canigó, i per tot el que feu durant l’any per Calaf.

D’aquí a uns moments, us anirem cridant per fer-vos el reconeixement de manera oficial i lliurar-vos un diploma i un obsequi; anomenarem vint-i-nou persones, tot i ser conscients que farem curt perquè sou molts més.

Amb la voluntat de simbolitzar aquest reconeixement i agraïment de l’Ajuntament cap a tots vosaltres, membres del Bike Calaf que viviu el ciclisme amb l’esperit de superació i cooperació essencials a l’esport, volem fer obsequi d’aquest quadre al vostre president.

Moltes gràcies!

[Discurs pronunciat el dilluns 26 de juny de 2017 en motiu de l’acte de reconeixement institucional als membres del Bike Calaf per l’organització participació a la Powerade Sant Sebastià – Barcelona 2017]

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s