En agraïment a la UE Calaf

Bona tarda,

Moltes gràcies per haver-me convidat a participar de la vostra festa de final de la temporada 2016-17.

Enhorabona per la feina que heu fet al llarg de tot l’any i pels resultats obtinguts, per tots els resultats de tots els equips que teniu.

I un agraïment molt profund per la feina que feu de formació dels nostres fills i de cohesió social.

És la tercera vegada que us parlo com alcalde en acabar la temporada. En les dues anteriors, vaig remarcar la bona temporada esportiva del primer equip en què va estar lluitant fins gairebé al final per l’ascens.

Però, tot i això, us vaig dir que per a nosaltres, per a mi personalment però també per a l’actual govern municipal, els resultats futbolístics eren secundaris i vaig posar l’èmfasi en la feina formativa que feu i la cohesió social que us deia.

Enguany, en què la temporada futbolística del primer equip no ha estat a l’alçada del que havia estat les dues anteriors, em ratifico encara més en el que us he dit sempre.

I que ho repeteixi crec que aquest any té un valor especial perquè els qui ens agrada el futbol i el seguim més o menys de prop hem conegut uns quants casos molt lamentables, que no voldríem de cap manera que succeïssin en el nostre club.

Em refereixo als enfrontaments entre pares en dos partits, almenys, de categories del futbol de formació que hem vist a través de vídeos convertits en virals a les xarxes socials.

O, també, als escàndols de les apostes en futbol professional.

Crec que el millor que podem fer és reflexionar-hi. Profundament i modestament.

Perquè em penso que seria una equivocació creure’s que fets com aquests nosaltres no els protagonitzarem mai.

Només hi ha una manera d’eradicar-ho: a través de l’educació des de petits. Els directius i els entrenadors, també els pares, prenent consciència i marcant molt clarament les línies que no es poden traspassar mai, i els més grans, els que jugueu i feu d’entrenadors, entenent que sou un exemple per als més petits, que us veuen com models a imitar i que interioritzen tots els vostres gestos i actituds i les reprodueixen, al camp o a la graderia.

Teniu, tots la tenim, una responsabilitat enorme perquè la UE Calaf sou una escola, i potser en uns certs aspectes, la més influent i decisiva per als nostres fills.

Aquesta gran responsabilitat és alhora el vostre gran mèrit i la vostra gran importància social.

Esteu fent una gran tasca i us ho agraïm.

Des de l’Ajuntament us fem costat i us ajudem en tot el que podem i en la mesura que podem.

La temporada que ve, més i millor.

Moltes gràcies.

[Discurs pronunciat el diumenge 11 de juny de 2017 durant el tancament de la temporada 2016-17]

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s