En el II Aplec de la Sardana Vila de Calaf

Bona tarda,

Sigueu molt benvinguts a Calaf, sigueu molt benvinguts al II Aplec de la Sardana Vila de Calaf.

Vull donar l’enhorabona als Sardanistes de Calaf per la celebració d’aquest II Aplec i, alhora, en nom de l’equip de govern i de tots els veïns de Calaf, vull expressar públicament el nostre agraïment més profund per la feina que feu en pro de la vila i de la sardana, que vol dir a favor dels calafins, de la cultura i del país.

La vostra empenta demostra que som una vila engrescada, que és capaç d’organitzar-se i d’aplegar esforços i treballar conjuntament per celebrar un esdeveniment com aquest.

Els Sardanistes de Calaf sou una demostració de la riquesa associativa de què gaudim. El Calaf que som és el de les associacions. I això vol dir el de les persones que passeu al davant i que no escatimeu ni hores ni esforços perquè tot vagi a l’hora. No és gens fàcil.

[Per cert, i disculpeu el meu desconeixement: l’any passat vau celebrar el I Aplec amb una Cobla; en aquest II Aplec, n’heu portat dues; això anirà així cada any?]

Tot just portem dos anys de govern i, casualitat o no, la veritat és que aquest any estem celebrant la segona edició d’uns quants esdeveniments.

Això donaria per a unes quantes reflexions, però no cal fer-les.

Celebrar una segona edició d’un qualsevol esdeveniment no permet parlar de consolidació (ho he dit i repetit unes quantes vegades aquest any), però sí que mostra dues coses, almenys:

  • Primer, que l’esdeveniment va anar bé, que va estar ben organitzat i que va tenir bona acollida.
  • I, segon, que els organitzadors tenen la voluntat de persistir, de tornar-hi i de fer-lo avançar i créixer afegint-hi els canvis i les millores que calguin.

És el cas dels Sardanistes de Calaf i d’aquest Aplec de la Sardana que, amb molt d’encert, ha de quedar instaurat en el calendari sardanista i en l’agenda festiva de Calaf en el segon dissabte de juny.

I que ha de servir per inaugurar l’estiu sardanista de Calaf que com bé sabeu, des de fa un parell d’anys, té una cita ineludible cada dimecres a partir de dos quarts de deu, en aquesta mateixa plaça, amb les Sardanes a la fresca.

Els qui sigueu de fora i als qui encara no hàgiu experimentat l’ambient que s’hi forma, us animo a venir com a mínim una vegada, del dimecres 28 de juny al dimecres 30 d’agost, i gaudir d’una vetllada extraordinària.

Amb l’excusa de la sardana, o al voltant de la sardana, experimentem l’entusiasme d’un poble viu en què paga la pena viure.

Torno a donar-vos la benvinguda a Calaf i al II Aplec de la Sardana de la nostra vila i a donar l’enhorabona i expressar el nostre agraïment als Sardanistes de Calaf per l’excel·lent organització.

Tanmateix, com que dos anys també donen per saber quin és el nostre tarannà de govern, ja us podeu imaginar que la felicitació porta implícita la petició de persistir i de posar-vos reptes alts i ambiciosos, que consolidin Calaf com a vila sardanista amb tot el que això significa.

Moltes gràcies!

[Discurs pronunciat el dissabte 10 de juny, en la inauguració del II Aplec de la Sardana Vila de Calaf]

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s