Un roure per a l’agermnament amb Soual

Bon dia,

Moltes gràcies per la vostra assistència a aquesta festa de l’Arrela’t.

Vull donar les gràcies públicament a tot el personal de l’Ajuntament que hi ha treballat des de fa setmanes, tant en la confecció dels actes de què consisteix, com dels serveis tècnics que han procurat que tot l’espai estigués endreçat i a punt.

Que tot surti rodó, sembla el més normal i fàcil. I és la nostra obligació com a responsables del govern municipal. Però per a què succeeixi, cal molta feina i dedicació i el personal de l’Ajuntament s’hi ha abocat, tant en l’Arrela’t com en la celebració del desè aniversari de l’agermanament amb Soual.

Perquè enguany comptem amb la presència de l’alcalde de Soual, Jean-Luc Alibert, de diversos membres del seu govern municipal i de veïns d’aquesta vila occitana. Sigueu benvinguts a aquest acte que té una tradició llarga a Calaf.

Hem volgut integrar l’Arrela’t dins dels actes de celebració d’aquest desè aniversari perquè ens ha semblat que hi esqueia d’una manera clara i evident, no calia forçar-ho.

Fa un any, vam explicar els canvis que havíem introduït en una festa ben consolidada a Calaf i que, bàsicament, consistia en plantar una sola alzina per a tots els nadons nascuts durant l’any en un paratge on pogués arrelar i créixer, i que durant l’any hagués estat més o menys emblemàtic.

L’any passat va ser perquè havíem recuperat per a l’esbarjo aquest bosquet.

Volíem dir que no sempre plantaríem l’alzina en aquest indret. Si repetim el bosquet del Rentador, és perquè aquest any hem seguit millorant-lo.

Això ha estat possible gràcies als primers pressupostos participatius, en què un dels projectes escollits va ser fer-hi una àrea de pícnic, com heu vist i com us ha explicat abans la regidora Teresa Torrijos.

Potser hi hagi algú que es pregunti quin significat té aquesta festa i per què plantem un arbre, una alzina, concretament, per donar la benvinguda als nadons de l’any anterior.

Bé. Des dels inicis de la humanitat, l’arbre ha estat venerat per totes les cultures, ha estat dotat de poders místics i ha representat el cicle de la vida.

L’alzina, com el roure, s’ha considerat un arbre sagrat i s’ha vist com a símbol de força, solidesa i longevitat. Això és el que pretenem per als nostres nadons.

Com us he dit, enguany comptem amb la presència de la delegació de la vila de Soual encapçalada pel seu alcalde Jean-Luc Alibert. I hem integrat l’Arrela’t en els actes de celebració del desè aniversari de l’agermanament amb Soual.

Volem plantar amb ells un roure: el roure de l’agermanament, com a símbol de la solidesa del nostre lligam i com a promesa de longevitat de la nostra amistat.

Hi ha uns versos del poema La Balanguera de Josep Costa i Llovera que expliquen que

…la soca més s’enfila

com més endins pot arrelar.

Això és el que pretenem: que la soca d’aquest roure que ara plantarem amb l’alcalde Jean-Luc Alibert s’enlairi forta i sòlida perquè voldrà dir que les seves arrels s’han fet profundes i sàvies, com la relació d’amistat que des de fa vint anys ens uneix amb la vila de Soual.

Moltes gràcies!

[Discurs pronunciat el dia 4 de juny de 2017, durant la festa de l’Arrela’t i amb motiu dels actes de celebració del Desè aniversari de l’agermanament amb Soual.]

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s