Deu anys d’amistat amb Soual

Alcalde, regidors, autoritats, senyores i senyors,

Bon dia.

Sento una satisfacció immensa de ser avui aquí amb tots vostès. I no ho dic pel fet d’haver superat el repte de venir en bicicleta.

Fa just un any, amb l’alcalde Jean – Luc Alibert ens vam comprometre a celebrar el desè aniversari de l’agermanament de Soual i Calaf amb la solemnitat que l’efemèride es mereix.

En aquest sentit, vull agrair públicament la feina que han fet des de fa molts mesos el personal dels dos Ajuntaments, en especial, l’ Eliane Salvat de Niort i l’Anna Salsench, i els geganters i grallers de Calaf, la Coral Ressons i les associacions Calamanda i Bike Calaf que avui ens acompanyen per la col·laboració i la implicació que han tingut perquè la celebració del desè aniversari del nostre agermanament amb Soual sigui ben lluït.

També vull fer una menció especial al Ramon Catalan, del Bike Calaf. Perquè ell és el responsable de la Brevet Calaf – Soual que quaranta-tres ciclistes hem completat. Fa just un any, durant la celebració de l’Arrelat (una festa que els soualesos tindreu l’ocasió de viure quan ens visiteu d’aquí a quinze dies), el Ramon em va proposar la celebració d’aquesta brevet. S’hi va posar i l’ha feta realitat. Vol dir que Calaf i Soual formen part del calendari internacional del moviment randonneur, una comunitat ciclista tan nombrosa com transmissora de valors com esforç, solidaritat, compromís, cooperació, amistat… Per cert, si algú es creia que aquesta Calaf – Soual era una brevet d’una sola edició, sapigueu que el Ramon ja en barrina una segona edició… de 600 quilòmeres!

La setmana passada, la UE Calaf va participar en el torneig de futbol que anualment organitzeu.

Aquest cap de setmana, som aquí una mostra modesta però representativa de les associacions culturals i esportives de Calaf.

En nom de la delegació que encapçalo, dels membres del govern i dels veïns de Calaf us agraeixo l’acolliment que ens heu dispensat i el gest que heu tingut de posar el nom de la nostra vila a un dels vostres carrers. Moltes gràcies!

Ara fa uns dies, vaig llegir al mur del Facebook de l’alcalde Alibert la pregunta d’un veí de Soual en què li preguntava per a què serveix l’agermanament?

Subscric al cent per cent la seva resposta: establir lligams d’amistat, obrir-se al món, intercanviar experiències, compartir valors…

Tanmateix, jo crec que la pregunta és oportuna i que ens l’hem de fer i hem de donar-hi una resposta contundent.

És a dir. El que proposo és que aprofitem aquest desè aniversari per fer un pas més enllà i que aprofundim en les nostres relacions d’amistat i fraternitat.

Crec que tenim molts àmbits en els quals créixer i que els hem d’explorar.

L’amistat entre Soual i Calaf es remunta de vint anys enrere, almenys. Fa deu anys, aquella amistat es va enfortir i consolidar amb l’agermanament de les dues viles.

Crec que el millor homenatge que podem fer a les persones que van posar la llavor d’aquesta amistat, la millor manera que tenim d’agrair-los la visió que van tenir, és que la consolidem i l’estenguem.

 D’aquí a quinze dies, sereu vosaltres els qui vindreu a Calaf per mostrar-vos als calafins. Ens fa una il·lusió enorme tenir-vos a casa nostra. Espero que estiguem a l’alçada de la rebuda que ens heu dispensat.

Moltes gràcies!

[Discurs pronunciat durant els actes de celebració del desè aniversari de l’agermanament amb Soual, el diumenge 21 de maig]

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s