El tancament econòmic del 2016

En el ple de dilluns, vam donar compte de la liquidació del pressupost de l’any 2016. Tot i les dificultats d’haver hagut de treballar amb un pressupost prorrogat, el tancament de l’exercici, fet amb els tècnics de la Diputació de Barcelona, ofereix uns resultats positius en tots els seus vessants, cosa que ens manté en la línia de redreçament iniciada amb el nostre mandat.

El romanent de tresoreria és positiu de 807.362,86 euros; mostra la bona salut de l’Ajuntament i la bona dinàmica de treball de l’equip de govern. L’estalvi net és positiu de 389.779,59 euros, que representa el 10,05 per cent dels ingressos no financers. I, potser el resultat més significatiu per explicar el redreçament que hem iniciat, l’endeutament a 31 de desembre de 2016 era de 2.161.474,36 euros, quantitat que equival al 58,16 per cent.

Durant aquest any i mig, hem rebaixat el deute financer del 97,45 per cent que hi havia a 31 de desembre del 2014 al 58,16 per cent. El deute total, que ascendia al 130,24 per cent (4.136.023,59 euros) amb els deutes amb Aigües de Manresa, per la gespa artificial del camp de futbol i per la reclamació de Foment pel castell, també s’ha reduït: el préstec per a la gespa artificial s’acabarà de pagar aquest estiu i la reclamació del ministeri de Foment, per l’excés de finançament per les obres del castell, hem aconseguit de rebaixar-la de 261.151,25 euros a 133.286,66 euros i ja l’hem pagada; queda pendent el retorn del canon a Aigües de Manresa que es paga a través la factura de l’aigua i el clavegueram.

Aquests resultats són fruit del rigor i de la voluntat de corregir una situació heretada dolenta. Hem tret l’Ajuntament de la tutela financera i hem recuperat la capacitat d’inversió, però ni l’una ni l’altra ens faran canviar de manera de fer perquè els 2,1 milions d’euros de deute financer són un llast excessiu, perquè ens amoïna que el deute amb Aigües de Manresa el sufraguin els abonats i perquè considerem que el rigor pressupostari ha de ser la forma natural i normal de governar.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s