Resolució del deute del castell

El ministeri de Foment ha estimat les al·legacions que li vam formular el desembre de 2015 i ha accedit a rebaixar els 261.151,21 euros que ens havia reclamat l’agost de 2015 i ha fixat la devolució en 133.286,66 euros.

Aquest és un cas que ens vam trobar damunt la taula a les poques setmanes d’haver entrat al govern municipal i del qual n’hem estat informant puntualment, cada cop que hi ha hagut una informació nova.

Els antecedents d’aquest cas són els següents:

El juliol del 2008, el ministeri de Foment va firmar un conveni amb l’Ajuntament de Calaf per finançar amb càrrec als fons de l’1 per cent cultural les obres de Rehabilitació del Castell. El ministeri hi aportava el 75 per cent del pressupost de contracte del projecte i l’Ajuntament cofinançava el 25 per cent restant.

L’octubre del 2013, el ministeri va demanar a l’Ajuntament la devolució de 135.632,44 euros, atès que el cost final de la rehabilitació havia estat menor del que s’havia pressupostat en un inici.

L’octubre del 2014, en el marc de la Comissió de Seguiment del conveni, el ministeri va comunicar a l’Ajuntament que havien detectat que l’aportació de l’INCASOL superava el percentatge permès en el conveni. Amb aquesta informació i les certificacions d’obres que trobava a faltar, van incrementar la liquidació fins als 261.151,21 euros.

El desembre del 2014, l’anterior govern municipal va al·legar contra aquesta proposta de liquidació; un dels arguments era que les obres no s’havien acabat del tot, malgrat que en l’expedient hi havia una acta de recepció amb data 1 de març de 2011.

L’abril del 2015, l’advocat de l’Estat va negar la continuïtat de les obres i el maig d’aquell any es va seguir amb l’expedient de devolució de l’excés de finançament. En el termini d’al·legacions, l’anterior equip de govern va remetre la mateixa documentació que havia aportat un any abans.

L’agost del 2015, el ministeri va resoldre l’expedient i va dictar la devolució de 261.151,21. El setembre d’aquell any, vam rebre l’ordre de pagament immediat.

El primer que vam fer, va ser demanar un aplaçament per poder estudiar tot el cas, atès que acabàvem d’entrar al govern i en desconeixíem l’entrellat.

Seguidament, vam reunir tota la documentació de les obres fetes efectivament i vam reclamar a l’INCASOL les certificacions que faltaven per justificar, i vam presentar una nova al·legació en què concloíem que el cost total de la rehabilitació havia pujat a 1.129.549,47 euros.

Amb data 10 de gener de 2017, el ministeri de Foment ens ha remès una resolució en què modifica la seva primera resolució “en el sentit de reduir la quantia de la quantitat de l’expedient de la devolució que passa a ser de 133.286,66 euros”.

D’aquesta manera tanquem de la millor manera possible un cas que ens tenia molt preocupats des que vam entrar al govern de Calaf.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s