Constitució del Consell Municipal d’Infants

 

Bona tarda a tothom

Hem volgut revestir de solemnitat la constitució del Consell d’Infants perquè volem que aquest sigui un òrgan actiu i implicat en la millora constant de Calaf, que vagi més enllà de participacions puntals i testimonials en els actes institucionals i de fer un catàleg de propostes durant la diada de Reis.

Estem convençuts que els infants tenen molt a dir-nos, no només en els temes i aspectes que els afecten més directament.

No hem de considerar els infants com els vilatans de demà, sinó com els vilatans d’avui, amb una visió pròpia de la realitat de Calaf que hem d’escoltar i apreciar perquè és tan vàlida com la de qualsevol altre veí.

Els infants tenen dret a participar dels afers públics. I els demanem que ho facin, que no se n’estiguin.

Haureu de fer feina. Us hi haureu d’esforçar.

Les vostres funcions són les de conèixer els temes, observar què succeeix, valorar-ho, emetre opinions, denunciar tot el que cregueu que no es fa prou bé, reivindicar els vostres drets, proposar millores,  dissenyar projectes… en totes aquelles qüestions que us afecten directament, és obvi, però també en d’altres temes perquè la vostra mirada ens pot ajudar a fer una vila millor. Que és el que volem tots.

Heu de ser conscients que en aquest moment en què esdeveniu membres del Consell d’Infants, assumiu una responsabilitat gran.

Vosaltres sou els representants dels vostres companys d’escola. Per això, els heu d’escoltar, animar-los a que us ajudin a formular propostes, a que us aportin idees i suggeriments.

Durant la campanya electoral vam dir que volíem governar Calaf per a tots els seus veïns i amb tots els seus veïns. Que no ens quedaríem tancats en els nostres despatxos, al contrari, que posaríem el despatx al peu del carrer.

Això vol dir rebre tothom qui ens demana de venir-nos a veure per a formular-nos queixes o suggeriments. Buscar i propiciar l’intercanvi d’idees amb els veïns.

Però també promoure i potenciar el paper d’òrgans com el Consell d’Infants en la vida política de Calaf.

Un altre exemple és el Consell de la Vila, que forma part del Reglament de Participació Ciutadana que tenim pendent d’aprovació pel Ple de l’Ajuntament.

Un altre són els pressupostos participatius que hem engegat per a l’any que ve amb una acollida extraordinària, molt per sobre del que havíem previst. N’estem molt contents.

És clar que nosaltres responem als nostres electors i al programa electoral amb què vam guanyar les eleccions i a una ideologia, però creiem que governar avui vol dir governar conjuntament amb els veïns, apoderant-los perquè ajudin i s’impliquin en la presa de decisions.

És el propòsit que ens guia i el que explicar l’acte d’avui.

Us demanem que ens ajudeu a tenir el poble en què tots volem viure.

Moltes gràcies.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s