En la inauguració de la nova pista del Poliesportiu

Alcalde de Calonge de Segarra, Diputat d’Esports, representants de la Federació Catalana de Futbol Sala, regidors, amics del Futbol Sala de Calaf,

Molt bona tarda, moltes gràcies per la vostra assistència i benvinguts a la inauguració de la remodelació de la pista del Poliesportiu.

Per a l’equip de govern que tinc l’honor de presidir, l’acte d’avui és una satisfacció molt plena.

Durant la campanya electoral vam prendre un seguit de compromisos de millora del funcionament del Poliesportiu que hem anat complint tan de pressa i tan bé com hem sabut i hem pogut.

I ara fa just un any, en un partit semblant al que assistirem d’aquí uns moments, per celebrar l’ascens del primer equip de l’EFSAS, vam comentar amb el president de la Federació Catalana de Futbol Sala la urgència de reformar la pista.

Ens hi vam posar a treballar des de l’endemà mateix. Avui culminem la feina, una feina que té al darrera molts responsables.

Hem d’agrair l’esforç i l’encert de les juntes directives de l’EFSAS i del Club de Bàsquet Calaf, del personal de l’Ajuntament que hi ha estat al darrera, des dels serveis tècnics a la tècnica d’esports, i, en darrer terme, a la Diputació de Barcelona que va comprendre’n la necessitat i ens ha finançat les obres que hem fet els darrers mesos i que no només han afectat la pista, sinó que ens ha permès posar al dia algunes de les instal·lacions com ara les cistelles de bàsquet, fet que ara permetrà al CB Calaf jugar en aquesta pista quan ho creguin convenient i organitzar campionats de nivell.

Moltes gràcies a tothom en nom de la vila de Calaf.

Som inconformistes i no creiem que hàgim acabat la feina, tot just ens hi hem posat.

Aquest Poliesportiu és de fa uns quants anys i això vol dir que precisa d’un seguit de reformes per posar-lo al dia, des de la teulada als vestidors, passant per tots els serveis.

Ara n’hi ha una que sabem que clama el cel: em refereixo a l’accessibilitat. No ens podem permetre que aquesta instal·lació no sigui accessible per a les persones amb discapacitats.

En som conscients. I farem tot el que estigui al nostre abast per resoldre-ho al més aviat possible, bo i sabent que es tractarà d’una inversió costosa.

Malgrat que ara mateix no la podem afrontar, per a nosaltres s’ha convertit en una prioritat.

A banda del Poliesportiu, em penso que no revelo res que no sapigueu ja: el nostre propòsit és repensar i posar al dia tota la zona esportiva que hi ha a l’entorn del Poliesportiu.

Hi estem treballant des de fa mesos.

Amb el suport tècnic de la Diputació estem estudiant la viabilitat de remodelar tot l’espai, vol dir integrar els vestidors de la piscina, revifar les pistes de tennis i la de frontó i afegir-hi unes pistes de pàdel, bàsicament. Potser un gimnàs.

Quan tinguem l’estudi acabat podrem concretar: què podem fer, com ho podem fer i en quins terminis.

Tot aquest esforç té una raó de ser: per a nosaltres, l’activitat esportiva és fonamental des de tots els punts de vista: Perquè l’esport ens fa ser millors com a persona i com a poble.

Per això, perquè la feina que feu les entitats esportives, l’EFSAS i el CB Calaf, en aquest cas, és impagable, des de l’Ajuntament farem tot el possible perquè la pugueu seguir fent en la millor de les condicions possibles.

A partir d’avui teniu una pista a l’alçada de la vostra excel·lència esportiva i social.

Per acabar, vull agrair la presència dels veterans del futbol sala de Calaf i dels Prats de Rei. Veient-los jugar fa una estona, he recordat una sentència de fa molts anys del Johan Cruyff que va dir que amb l’edat es perd la forma física, però no pas la tècnica.

Moltes gràcies per haver volgut participar d’aquesta festa i, sobretot, per tots els anys que vau dedicar a dur el nom de Calaf i Els Prats de Rei arreu del país.

També vull donar les gràcies a la Federació Catalana de Futbol Sala haver contribuït a donar gruix i entitat a l’acte d’avui amb la presència de la selecció catalana absoluta.

Recordar també que, a banda de la inauguració de la pista, els partits d’aquesta tarda serveixen per celebrar l’ascens de l’EFSAS a la Primera Categoria del futbol sala català.

I, finalment, vull fer esment d’una persona que avui tanca una trajectòria brillant en el futbol sala i que, a més, té molt a veure que avui hàgim pogut disputar aquest doble enfrontament.

Fa uns mesos va comunicar que deixava les banquetes definitivament, però li vaig demanar un darrer partit encara i n’ha muntat dos. Suposo que ja ho sabeu, però em refereixo al Jordi Muxí.

A tots ells, com a rècord d’aquest acte, els farem lliurament d’una placa commemorativa.

Moltes gràcies!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s