L’agermanament amb Soual

Aquest cap de setmana vam acompanyar la Unió Esportiva Calaf a Soual per participar en el torneig que organitza anualment la Union Sportive Soualaise. L’equip de futbol de Calaf hi va participar amb tres equips, els de 7 anys, 9 anys i 11 anys. Els resultats van ser molt bons: van quedar tercers, primers i segons, respectivament, i, en conjunt, van ser el millor equip del torneig. Això va fer que se’ls lliurés el trofeu acreditatiu que hauran de guardar durant un any i provar de reeditar l’edició del 2017.

En el terreny institucional, el club de futbol i l’Ajuntament de Soual van acollir-nos amb una amabilitat i una simpatia sinceres, fruit d’una relació que ve de molts anys enrere i que s’ha anat solidificant amb el pas del temps i la coneixença i la confiança mútues. Els qui agafem el testimoni d’aquesta relació ens sentim interpel·lats i entomem amb determinació el deure d’enfortir i eixamplar la relació entre les dues viles.

En el discurs que vaig adreçar als assistents en el sopar ofert per la Union Sportive Soualaise i l’Ajuntament de Soual vaig agrair, com a pare i com a alcalde, en nom de les famílies i els veïns de Calaf, l’acolliment que les famílies de Soual dispensaven als nostres fills, convençut de què viurien una experiència magnífica d’esport i amistat.

També vaig agrair els dirigents dels dos clubs de futbol respectius que vint anys enrere havien tingut la idea de fer unes trobades esportives perquè la seva visió havia germinat en l’agermanament entre Soual i Calaf.

I vaig acabar proposant a l’alcalde de Soual, Jean-Luc Alibert, primer, d’estudiar com podríem aprofundir l’agermanament perquè anés més enllà del futbol i s’estengués a d’altres camps, cultural i econòmic, per exemple, i, segon, que l’any que ve en commemoréssim de manera solemne el desè aniversari.

Les dues idees van ser recollides positivament per l’alcalde de Soual i ens hi posarem a treballar de manera immediata.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s