En la cloenda dels Jocs Florals de Calaf

 Bon dia, moltes gràcies per haver assistit al lliurament dels premis dels Jocs Florals de Calaf i a totes les persones que sou de fora, sigueu benvinguts a la nostra vila.

En primer lloc, vull felicitar tots els guardonats a qui vull encoratjar, especialment als més joves, perquè no deixin d’escriure.

I a tots els participants, encara que aquesta vegada el seu treball no hagi estat premiat. No hi fa res. Goso dir que no vol dir res i que això té una importància relativa. (Ho dic, per experiència!) No deixeu d’escriure.

Tots heu demostrat que en sabeu, d’escriure, que ho feu bé i que teniu recorregut per fer créixer aquesta inquietud per la literatura que porteu dins. No deixeu d’escriure si en noteu la necessitat.

L’únic consell que us puc donar, si me’l permeteu, és que no us en canseu, i que tingueu ben present, especialment els més joves, que per arribar a escriure bé, que per a mi significa dir el que vols dir i que el qui ho llegeix ho entengui d’una manera aproximada, doncs per arribar a escriure bé calen dues coses que s’han de fer de manera intensa i constant: llegir i escriure.

Feta la felicitació, vull agrair també la feina que han fet el regidor de Cultura i els tècnics de l’Ajuntament de Calaf, perquè és gràcies a ells que ha estat possible l’organització d’aquests guardons i de l’acte que estem avui celebrant.

Penseu que aquests Jocs Florals de Calaf els hem organitzat en un temps rècord. Tot el personal implicat s’hi ha abocat i han aconseguit fer uns premis molt dignes, de qualitat, i que ara ens seran el fonament per consolidar-los i engrandir-los.

En aquest sentit, m’agradaria destacar la bona acollida que han tingut aquests primers Jocs Florals de Calaf. Hem comptat amb una alta participació, tant d’autors de Calaf i l’Alta Segarra com també d’escriptors de fora de la vila i la comarca. En total, 48 obres presentades, 8 per a la categoria infantil, 3 per a la juvenil, 17 de prosa i 20 de poesia.

Estem satisfets, però en volem més. Aquest any hem posat les bases per poder fer créixer i consolidar aquest certamen literari.

No em voldria allargar més, però abans d’acabar aquesta intervenció deixeu-me que doni les gràcies als tres membres del jurat, la Laia Segura, el Ramon Santaulària i el Joan Graells.

Formar part d’un jurat no és fàcil, sé que destriar entre tantes obres i escollir-ne una no és senzill, haver-se de posar d’acord per decidir els guanyadors tampoc no ho és, cal, a banda de la formació i el criteri que us reconeixem, tenir compromís amb la cultura i amb el poble, amb la seva gent, i cal generositat.

És clar que sense ells aquests premis no haguessin sortit tan bé. És per aquest motiu, com a reconeixement a la tasca que han desenvolupat, els fem entrega d’un obsequi.

Res més, us convidem a tancar aquest acte de lliurament dels primers Jocs Florals de Calaf brindant amb una copa de cava.

Moltes gràcies!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s