L’aposta per l’EcoFira

Dijous vam presentar als mitjans de comunicació l’EcoFira de Calaf, la Fira Ecològica de l’Alta Segarra i l’Anoia, que celebrarem el dia 10 d’abril. Encara falten tres setmanes, però a hores d’ara ja podem dir que l’aposta ha estat un encert. Hi ha tres raons que ho suporten.

En primer lloc, el ressò que hem tingut. Ara mateix, ja tenim 52 expositors confirmats i unes quantes peticions més que mirarem de satisfer, malgrat que hem superat de llarg les previsions inicials i la quarantena que s’aplegaven a Òdena, municipi que l’havia acollida els tres darrers anys.

En segon lloc, perquè amb aquesta fira posarem en relleu l’aposta que s’està fent des de Calaf i l’Alta Segarra per l’ecologia. Hi haurà la participació de fins a 9 comerços i serveis de Calaf, en sectors ben diversos, des de l’artesania del reciclatge a les calefaccions sostenibles, passant per les bicicletes, la bioconstrucció, la roba orgànica o la gastronomia i la cuina.

I en tercer lloc, perquè aquesta fira encaixa a la perfecció amb la política que volem seguir des de l’equip de govern. Promoure el comerç de proximitat, l’estalvi energètic, el reciclatge… són objectius programàtics que ens proposem de desenvolupar a través de polítiques i projectes específics. Per això, no vam dubtar ni un moment a agafar el relleu d’Òdena.

En el seu darrer llibre Això ho canvia tot. El capitalisme contra el clima, la periodista Naomi Klein compara les conseqüències econòmiques de la supressió dels combustibles fòssils, que cal abordar amb urgència, amb les pèrdues que van tenir els tractants d’esclaus quan es va abolir l’esclavisme.

La comparació deu tenir un punt de provocació, probablement necessària vista la urgència de prendre consciència del canvi climàtic que castiga la terra, però ens fa adonar d’una realitat que hauríem de saber valorar i aprofitar: encara hi som a temps i depèn de cadascú de nosaltres.

Per a l’equip de govern, l’aposta per la sostenibilitat no es justifica només per les raons de consciència mediambiental que se solen adduir, també respon a raons socials, volem dir la urgència de modificar comportaments que afecten al model de vida a què ens hem acostumat, i econòmiques, l’oportunitat de dinamitzar i espavilar noves oportunitats comercials i empresarials, de mostrar-nos com un atractiu turístic, i de convertir-nos, en la dimensió que ens pertoca, en una vila de referència.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s