No malbarateu l’esport

Bona tarda i moltes gràcies per convidar-nos a participar de la vostra festa.

Us vull expressar, en nom de l’Ajuntament de Calaf, una enhorabona i un agraïment.

L’enhorabona és, d’una banda, pels èxits esportius que vau tenir la temporada passada, amb l’ascens del primer equip a la primera categoria nacional, com a fita més destacada, i, d’una altra banda, pel nombre d’equips i de jugadors que heu aplegat aquesta tarda.

Fa goig veure el poliesportiu curull d’esportistes a la pista i de familiars i amics i espectadors a la grada. Vosaltres, amb la vostra presència, l’ompliu de sentit i el feu necessari i ens encoratgeu a millorar-lo en la mesura de les nostres possibilitats i fins allà on sigui prudent i raonable.

L’agraïment que us vull fer va molt lligat a tot el que us he dit fins ara: és un reconeixement a la feina que feu. Sou Calaf i l’Alta Segarra. Ens hi veiem molt ben representats.

Deixeu-me que avui, quan encara no fa ni quaranta-vuit hores dels atemptats de París, destaqui del vostre nom la paraula Escola. Ho hagués fet igualment, perquè és aquest l‘aspecte més valuós de la tasca que realitzeu, per la qual us felicitarem i admirarem. Tant se val si guanyeu o perdeu si el vostre comportament, a dins i fora de la pista, a la banqueta i a la grada, durant el partit i en acabar, ens fa sentir orgullosos.

Aquesta tasca educativa i socialitzadora, de cohesió i de fraternitat, us l’hagués posat en valor en qualsevol cas, però ja es comprèn que, amb l’horror de París a flor de pell encara, la vostra funció pren una rellevància enorme.

Perquè l’esport ha estat en el seu origen un factor de civilització imbatible. Ha estat així històricament i és així avui. Vivim temps convulsos. Assistim atònits a actes incomprensibles. L’esport ens pot ajudar a eradicar-los. No és cap casualitat que alguns dels atacs es produïssin a tocar del partit de futbol que jugaven França i Alemanya. Perquè l’esport ens uneix. Tant se val d’on vinguem, la cultura que tinguem, la llengua que parlem o la religió que professem. Fent esport, ens entenem.

Els terroristes de París no només van atacar els francesos, van atacar els valors universals que compartim i que la pràctica de l’esport ens ensenya.

Aprofiteu aquest do que teniu, l’oportunitat que se us brinda, la mà que us estén l’esport. No malbarateu l’esport que us pot fer millors persones, individualment i col·lectiva.

No és debades que un acte com el d’avui, a banda d’aquest record i d’aquest missatge de solidaritat i d’estima envers les famílies de les víctimes dels atemptats de divendres, envers tots els francesos i, en especial, envers els nostres germans de Soual, sigui un escenari adient per afegir-nos als actes de La Marató de TV3 que enguany recaptarà fons per combatre les malalties de la diabetis i l’obesitat.

Enhorabona per tota la feina que feu. Teniu l’Ajuntament al vostre costat.

Moltes gràcies.

[Discurs pronunciat durant la presentació dels equips de l’EFSAS per a la temporada 2015-16]

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s