Tothom davant de l’ajuntament

Avui, l’exvicepresidenta del govern català, Joana Ortega, i la consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, han anat al jutjat a declarar com a imputades en una querella contra la consulta popular que es va fer el 9 de novembre. Dijous ho farà el president de la Generalitat, Artur Mas.

El crim de què se’ls acusa és haver posat les urnes [SIC] el 9-N. No només es tracta d’un despropòsit o d’un error polític, com s’ha considerat des de diferents estaments. És un atemptat contra la dignitat dels més de dos milions de persones que van participar en la consulta i contra la democràcia.

El 9-N, el govern va fer un exercici democràtic, emparat sota una llei de consultes. Va posar les urnes perquè els ciutadans de Catalunya expressessin amb llibertat quin camí volen seguir en relació amb l’Estat espanyol. La democràcia no pot ser mai il·legal. Les urnes, no es poden imputar.

Som davant d’un procés judicial viciat: la Fiscalia de Catalunya va considerar que no hi havia delicte i va ser el fiscal general de l’Estat, Eduardo Torres-Dulce, qui va obligar el fiscal en cap a presentar una querella contra el president Mas, la vicepresident Ortega i la consellera Rigau per haver promogut la consulta.

Més: Som davant d’un judici polític. Que el president Mas hagi d’anar a declarar el dia 15 d’octubre, en el 75è aniversari de l’assassinat del president Lluís Companys, no és cap casualitat desafortunada sinó la mostra de la voluntat inequívoca que hi ha al darrera d’aquest procés judicial.

L’ANC, Òmnium Cultural, l’AMI i l’ACM han convocat mobilitzacions per avui i per dijous. Aquest vespre, a partir de dos quarts de vuit, ens concentrarem davant dels ajuntaments de tot el país i hi llegirem el manifest que ha consensuat el Pacte nacional pel Dret a Decidir. Ens hi trobarem persones amb sensibilitats diferents, les que el 9-N van votar no, les que van votar sí – no, les que van votar sí – sí i, de ben segur, d’altres que no van anar a votar. El que ens uneix a tots és el respecte i la defensa de la democràcia com a fonament de la convivència. Aquesta és una querella que va contra la dignitat dels que van participar en la consulta del 9-N però que va més enllà i que afecta tothom perquè atempta contra els drets i les llibertats individuals i col·lectives, en definitiva, contra la democràcia. No hi falteu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s