Cent dies

Diumenge vam celebrar a la Unió Calafina la primera sessió de L’Alcalde respon, un punt del programa electoral de Junts per Calaf pel que fa la participació ciutadana. En aquesta primera vegada, que vam fer coincidir amb els primers cent dies de govern, vam explicar la situació econòmica que ens hem trobat i que haurà de ser ratificada i completada per l’informe econòmic i financer que hem sol·licitat a la Diputació de Barcelona.

A 31 de desembre de 2014, el deute de l’Ajuntament de Calaf era de 3.094.801,46€, segons l’informe de la revisió dels estats comptables realitzat pel Servei d’Assistència a la Gestió Econòmica Local de la Diputació de Barcelona. Aquest deute representa el 96,85% dels ingressos. En l’exposició i a resposta d’algunes preguntes formulades, vam explicar com s’ha originat aquest deute des de l’exercici de 2005.

També vam explicar que, a més d’aquest deute financer, hem de fer front a uns deutes de 402.895,12€ que ens hem trobat, entre els que destaca una demanda de retorn de 261.151,25€ per part del ministeri de Foment corresponents a unes certificacions d’obres no presentades referents a la restauració del Castell.

La sala de la Unió Calafina es va omplir i els veïns assistents van arribar a formular una vintena de preguntes sobre temes diversos. Des del govern, considerem que va ser una iniciativa reeixida que repetirem periòdicament. Ha de ser un canal més per a la participació ciutadana. Creiem que l’exercici del govern de la vila ha de ser una gestió compartida entre l’equip de govern, els partits representats en el consistori i els vilatans.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s