Us desitgem molt bona Festa Major

Bona nit i moltes gràcies per la vostra assistència a l’acte d’inauguració de la Festa Major.

I una salutació especial als alcaldes i regidors que ens acompanyen (Torà, Sant Pere, Sant Martí, Calonge, Prats de Rei i La Molsosa) i als representants de les entitats de Calaf.

Les previsions de pluja ens han obligat a traslladar l’acte de la Plaça Gran a la Sala d’actes.

És una llàstima perquè a més de ser una Plaça Gran és una gran plaça i el fet de veure-la atapeïda, com de ben segur que la veurem demà a la tarda, diumenge al migdia i dilluns al vespre (no us perdeu el tancament de la Festa Major, és un bon consell que us donem, i sobretot no us el perdeu aquells que teniu un punt de decepció perquè us penseu que aquest any no hi ha castell de focs; i no en dic res més), el fet de veure la Plaça Gran  plena de gent encara ens fa ser més conscients de quina plaça més gran tenim.

I una altra recomanació és que aneu a veure el portal de Xuriguera quan pugueu. Aquest migdia ens l’han lliurat. Un equip de restauradors hi ha estat fent feines de consolidació i de recuperació dels merlets. Acosteu-vos-hi que paga la pena.

És ben cert que qui perd els seus orígens per la seva identitat. Els orígens de Calaf són en els carrers i les places del nucli antic. Des del govern, farem tot el que bonament puguem per no perdre ni els uns, ni l’altra.

I per més que plogui!

Però, mireu, també ens ha anat bé perquè així hem pogut estrenar aquesta sala d’actes acabada de renovar.

Us ho explico: a l’hora de fer la programació i de mirar el tema de l’assegurança dels actes que es feien al carrer, que són gairebé tots, vam decidir no assegurar-los tots i preveure locals alternatius i els diners que ens haguéssim gastat en l’assegurança invertir-los en aquesta sala per complir amb els requisits mínims d’il·luminació i de so per poder-hi fer concerts d’un format mig i que de feia temps que es reivindicaven des de l’Escola de música. D’aquí ve el color negre de les parets i les cortines. Vol dir que a Calaf hem guanyat una sala.

Bé, escolteu, jo el que volia dir-vos no era ben bé això. El que vull fer és desitjar-vos una molt bona festa major i fer un agraïment públic a totes les persones que hi han treballat des de ben bé l’endemà del 13 de juny en què vam prendre possessió del govern municipal. No en nomenaré cap perquè aquesta és una feina d’equip en què, poc o molt, i més molt que poc, hi han intervingut tots els departaments de l’Ajuntament. Però sí que faré esment dels joves que s’han implicat en l’organització de manera decidida i abnegada i de les dones de l’ARCA que ens han preparat els centenars d’entrepans. Us estem molt agraïts.

Desitgem que gaudiu de la Festa Major amb intensitat. Ens sembla que tothom, des dels més grans als més petits, hi pot trobar el seu espai: hi ha més actes i proposem més participació perquè creiem que una festa major ha de ser una festa per al poble feta pel poble.

Desitgem que tota la il·lusió i tot l’entusiasme que hi hem posat es converteixin en ganes de passar-ho bé, alegria i diversió.

I dit això, ja només em queda presentar-vos el pregoner.

Com que és una persona que no necessita ser presentada perquè la coneixeu prou bé, m’estalviaré de dir-vos-en res.

Només diré que per a nosaltres el pregoner de la Festa Major ha de ser una persona de casa que s’hagi fet mereixedora d’aquest privilegi, sigui pel conjunt d’una trajectòria vital, o bé sigui perquè en el darrer any s’ha distingit per un fet.

Doncs bé, en el cas d’enguany, el pregoner s’ha distingit per dos fets:

  • d’una banda, ha tancat una etapa d’èxit, en què durant anys ens ha fet xalar enormement
  • i, d’una altra banda, de manera simultània, n’ha encetat una altra que estem segurs que també serà d’èxit i que també ens farà gaudir moltíssim.

Res més, molt bona festa major a tothom i us deixo amb el pregoner.

Moltes gràcies.

[Discurs d’inici de la Festa Major, pronunciat a la Sala d’actes municipal]

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s