Més festa amb menys diners

Aquests dies haureu pogut conèixer la programació de la Festa Major d’enguany a través del programa global i dels programes sectorials que s’han preparat des de la regidoria de Cultura i el departament de comunicació i que ja heu d’haver rebut a casa.

L’ànim que ens ha mogut a l’hora de dissenyar-la ha estat que tots  els veïns hi trobessin el seu espai i es veiessin animats a participar-hi, des dels més petits als més grans.

Ja hi haurà temps de valorar-ho, però ara mateix, si ens hem de refiar de la resposta que tenen la majoria d’actes que requereixen del concurs dels vilatans, la participació serà extraordinària.

En aquest sentit, en relació a les edicions precedents, és força evident que es tracta d’una Festa Major amb més actes i més participativa i, hi afegim, també és més barata.

La comencem a la manera tradicional, el divendres amb el sopar popular i el pregó a la plaça Gran. Però, a banda d’un canvi notori i significatiu del tarannà amb què volem governar Calaf, hi afegim el I gran disbarat, un espectacle musical que busca la complicitat i la comunió de tothom a través de la participació de tothom des de dalt i des de baix de l’escenari. Un acte alternatiu, si es vol, però no pas menor.

Posar-nos a repassar ara tot el programa seria excessiu. A més, amb un parell de dades n’hi ha prou per subratllar aquesta més gran participació: a la darrera edició, van col·laborar en la Festa Major nou entitats; a la d’enguany, n’hi ha vint-i-quatre! d’implicades. I és que una Festa Major no ho pot ser, ni festa ni major, si no és feta des del poble i per al poble.

La segona dada fa referència als espectacles infantils, als quals hem donat la seriositat i la importància que es mereixen. Els infants tindran actes per triar i remenar, des de la Cercavila a la plaça dels Jocs, passant per la Kursa de Lokus o els espectacles infantils. Podem dir que tenen una programació pròpia. De fet, amb una dada quedarà aviat il·lustrat: l’any passat es van destinar 665 euros als més menuts, enguany, n’hi esmercem prop de 10.000.

Més actes, més participació i amb menys diners. Ja passarem comptes en acabar perquè el nostre propòsit és explicar, fins on sigui prudent i raonable, quin haurà estat el cost total de la Festa Major i què ha costat cadascun dels actes.

Però ara mateix, ja podem dir que farem més festa amb menys diners. I això que calcular-ho no ha estat gens fàcil perquè, a diferència del que farem a partir de l’any que ve, no hi havia en el pressupost que ens hem trobat, una partida específica per a la Festa Major, ni tampoc n’existia cap de semblant en el tancament de l’exercici anterior.

Amb una dada serà aviat dit i comprès: l’any passat, l’empresa que va gestionar la publicitat del programa de la Festa Major va facturar 5.209 euros. Enguany, d’aquesta feina ens n’hem ocupat nosaltres i aquells 5.209 euros s’han convertit en 7.000 euros d’ingressos. És clar, ha calgut que el regidor de Cultura i el personal de comunicació hi treballessin. Dit d’una altra manera, que estiguéssim al servei de les persones.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s