Per a què aquest blog?

Ras i curt: el propòsit d’aquest blog és que sigui una eina de comunicació més entre l’alcalde i el govern municipal i els veïns de Calaf.

Com a professional de la comunicació que sóc, amb més de trenta anys de carrera periodística i havent passat per gairebé tots els pals del sector possibles, des de la premsa escrita a la televisió i la ràdio, dos departaments de comunicació, un de privat i un altre de públic, i la docència, encara, sé de la importància de comunicar bé les accions que es duen a terme, vol dir explicar-les d’una manera comprensible, en el moment oportú i adreçades al públic interessat.

Ara: per l’experiència viscuda, especialment com a cap de comunicació, també he topat amb els límits de la comunicació. Massa sovint llegim o escoltem conclusions d’un partit polític o d’un govern, en fi, d’un qualsevol dirigent, en què carrega la culpa del seu descrèdit públic en la comunicació, en la mala comunicació s’entén. Però, s’equivoquen perquè no va ben bé així. Una comunicació deficient no converteix mai una mesura bona en una de dolenta, de la mateixa manera que una comunicació òptima no fa que una mala mesura esdevingui bona. Això són excuses de mal dirigent. Com a molt, el que fa la comunicació, sigui deficient o sigui excel·lent, és empitjorar, pal·liar o exacerbar els defectes i les virtuts de les decisions preses.

En aquest blog hi hauríeu de trobar una mica de tot. Ha de ser una finestra oberta a la ciutadania. Allò de posar els despatxos de l’alcalde i dels regidors al mig del carrer. El propòsit és explicar l’acció de govern en primera persona, reflexionar sobre el fet de fer d’alcalde i compartir aquestes reflexions amb tots aquells lectors que s’hi acostin. És clar, de la pràctica en sorgirà l’abast que ha de tenir.

També ha de ser una eina de proximitat. Vull dir d’apropar la feina d’alcalde als veïns amb el propòsit no tan sols de donar a conèixer què es fa i per què es fa sinó de fer-la comprensible. Per això, a banda dels articles que periòdicament hi publicaré, dels discursos que hi penjaré perquè estiguin a l’abast de tothom, també hi haurà la meva agenda perquè tots aquells veïns que ho desitgin sàpiguen quines reunions mantinc, en quins actes participo, etcètera. Ho hem dit moltes vegades ja, durant la campanya electoral i en aquests dos mesos que portem de govern: la transparència no ens la plantegem com un objectiu en ella mateixa, per engrossir estadístiques o obtenir felicitacions dels diferents observatoris que existeixen, sinó com el mitjà a través del qual governarem. No entenem la política altrament i aquest blog en pretén ser una via més.

5 respostes a “Per a què aquest blog?

  1. Sebastià Bacardit (sebas)

    Molt be, així es com te que ser, transparència total, la gent vol saber de primera ma tot el que relació amb el seu poble, ENDEVANT i FELICITATS PER AQUESTA INICIATIVA!!!

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s